Zilele trecute, au demarat lucrările de construcţie pentru bazinul didactic amplasat în incinta Stadionului Municipal Călăraşi. Conform informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Primăriei Municipiului Călăraşi, constructorul a indicat ca termen de finalizare a lucrărilor, luna decembrie a acestui an. Până atunci, în paralel, Primăria Călărași lucrează la racordarea utilităților, amenajarea unei parcări exterioare, dar și a unui teren multifuncțional de sport.

În luna august 2017, Primăria Municipiului Călărași a predat, în prezența reprezentanților Companiei Naționale de Investiții (CNI), amplasamentul pentru obiectivul de investiții “Construire bazin de înot didactic în municipiul Călărasi, b-dul Republicii, nr. 2C, județul Călărași” antreprenorului S.C. Construcții Erbașu S.A. București.

În urma demersurilor repetate ale Primăriei Călărași, a fost obținută finanțarea din partea CNI, în cadrul subprogramului „Bazine de înot”, municipiul Călărași, punând la dispoziție terenul, în suprafața de 8.127 de metri pătraţi, pe perioada realizării investiției.

Valoarea estimată a contractului pentru care Compania Națională de Investiții a realizat achiziția publică electronică este de 6.265.984 de lei fără TVA, perioada de derulare fiind de 48 de luni. Potrivit memoriului tehnic, clădirea are un regim de înălțime P+1, cu o suprafață construită de 840 de metri pătraţi, ea fiind configurată astfel: parter: hol primire, grupuri sanitare (fete/băieți), vestiare (băieți/fete/instructor), centrală tratare aer, spațiu de depozitare, bazin de compensare, stație filtrare apă, stație de tratare și pompare apă; etaj: hol, plajă și zonă încălzire, grup sanitar, zonă public, și bazinul în suprafață de 312,50 de metri pătraţi.

Primăria Municipiului Călărași va asigura tot sprijinul necesar Companiei Naționale de Investiții pe perioada desfăşurării proiectului.