Dezvoltarea infrastructurii din cartierul Măgureni, un obiectiv al administrației publice locale, a demarat cu lucrările pentru rețeaua de canalizare pluvială și menajeră.

 

Șantierul din cartierul Măgureni este organizat, iar vremea este prielnică lucrărilor. S-au executat, până ieri, 30 ianuarie, lucrări pe o lungime de 300 de metri liniari de rețea de canalizare pluvială (din totalul a 2.740 de metri liniari). Primăria Municipiului Călăraşi reaminteşte faptul că rețeaua de canalizare menajeră din cartierul Măgureni este o rețea inedită pentru orașul nostru, pe toată lungimea reţelei centrale de canalizare fiind prevăzute 122 de cămine de colectare cu vacuum, care vor asigura colectarea apelor menajere provenite de la cele 334 de gospodării, pe o rețea totală de 5.322 de metri liniari.

Lucrări de canalizare pluvială se mai desfășoară pe strada Locomotivei, iar în perioada următoare vor demara lucrări de canalizare menajeră pe străzile Oborului și SfântulNicolae, și lucrări de reabilitare a rețelei de apă și înființare rețea de canalizare pluvială pe strada Pescăruși (zona de case).

În anul 2019, Primăria Municipiului Călăraşi a mai realizat lucrări de canalizare pluvială pe strada Năvodari (zona de case), lucrări de întreținere rețea de apă și canalizare (racorduri) pe bulevardul Republicii (tronson Sloboziei – Pompieri), lucrări de întreținere rețea de apă pe şoseaua Sloboziei (tronson bulevardul Republicii – cale ferată), pe bulevardul CuzaVodă (tronson Flacăra – București) și pe strada ȘtirbeiVodă (tronson strada Mușețelului – cimitir).