Liste cu dosarele aprobate în cadrul Programului Rabla au fost publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

 

Ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 28 octombrie 2019, AFM a publicat liste noi cu dosarele acceptate în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul „Rabla”).

În această etapă au fost acceptate 256 de dosare pentru 475 de autovehicule.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestui program sunt publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, (www.afm.ro), la secțiunea aferentă Programului „Rabla”.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi în Programul „Rabla”, lista acestora fiind disponibilă pe site-ul instituției.

Persoanele juridice ale căror dosare de finanțare au fost sau urmează să fie aprobate se pot înscrie la producătorii validați până la data de 20 noiembrie 2019 în Programul „Rabla” și până pe 25 noiembrie în Programul „Rabla Plus”, termene care trebuie respectate și în cazul în care se dorește cumularea primei de casare cu ecotichetul.

De asemenea, notele de înscriere în ambele programe sunt valabile până la 25 noiembrie 2019, dată până la care trebuie emise și facturile de achiziție a autovehiculelor noi.

Administraţia Fondului pentru Mediu menționează că datele calendaristice indicate anterior sunt termene procedurale maxime, care nu pot fi depășite, dar care pot fi devansate la inițiativa producătorilor validați, sens în care sfătuieşte persoanele juridice să se adreseze din timp acestora, astfel încât să poată beneficia de cele două programe.