Concursul “O, brad… Frumos!”, organizat de Muzeul Municipal, în parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași, a adunat la start, în 2017, 62 de participanți. Obiectele realizate din materiale reciclabile au putut fi vizionate și votate în expoziție de luni, 18 decembrie, până joi, 21 decembrie. Fiecare exponat a primit un număr de ordine care a fost afișat la loc vizibil pentru cei care veneau să-și susțină prietenii, iar unii dintre expozanți au demonstrat că au prieteni adevărați.

Când a venit vremea numărării voturilor (în număr total de 323) au fost declarate câștigătoare, confom regulamentului publicat la începutul concursului, exponatele care au primit cele mai multe voturi, în acest caz cele cu numerele de concurs 56 (cu un total de 92 de voturi) și 57 (cu un număr total de 87 de voturi). În spatele acestor numere au fost: pentru numărul 56 – Ioan Constantin Popescu pentru secțiunea “Pomi de Crăciun din materiale reciclabile”, iar pentru numărul 57 – Florin Tulpan pentru secțiunea “Ornamente pentru Pomi de Crăciun din materiale reciclabile”. Cei doi câștigători și-au ridicat diplomele, iar premiile au fost revendicate în săptămâna dintre Crăciun și Anul Nou, acestea fiind de 500 de lei fiecare.

Toți realizatorii de pomi de Crăciun și de ornamente pentru pomul de Crăciun au strâns voturi și au primit diplome de participare.