Direcția de Sănătate Publică (DSP) a Județului Călărași a fost informată sâmbătă, 29 februarie, de către Serviciul de Ambulanță Județean cu privire la existența unui pacient adult din mediu rural, care prezenta simptome de febră cu o seară înainte. Acesta revenise din Italia pe 23 februarie dintr-o zonă care nu făcea parte dintre cele în care au fost instituite măsuri speciale.

Pacientul a fost transportat și izolat la Spitalul Județean de Urgență Călărași, secția infecto-contagioase pentru a i se recolta probe care să fie trimise la Insitutul Național Matei Balș pentru analiză. În comunicat se arată faptul că starea persoanei este bună.

DSP Călărași urmează să anunțe rezultatele analizelor îndată ce vor fi disponibile. De asemenea, menționează că în județ sunt monitorizate 40 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu. Starea lor de sănătate este bună, nu au simptome și mențin legătura cu autoritățile.

Directorul Direcției de Sănătate Publică din Călăraşi, Cezar Rădulescu, face din nou apel la păstrarea calmului, reamintind că în județul nostru nu există persoane aflate în carantină.