Ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 1 noiembrie 2019, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul „Rabla”) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul „Rabla Plus”). Pentru Programul „Rabla” au fost acceptate 34 de dosare pentru 76 de autovehicule. Pentru Programul „Rabla Plus” au fost acceptate 37 de dosare pentru 104 autovehicule dintre care 90 pur electrice și 14 electrice hibride și două contestații pentru două autovehicule pur electrice.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, (www.afm.ro), la secțiunile aferente programelor „Rabla” şi „Rabla Plus”. Printre persoanele juridice acceptate în cadrul programului „Rabla Plus”, se numără și o persoană juridică din județul Călărași, cu suma propusă spre finanțare în valoare de 90.000 de lei, pentru două mașini pur electrice, fiecare valorând 45.000 de lei.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/ dealerilor auto validaţi în programele „Rabla” și „Rabla Plus”, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției. Persoanele juridice ale căror dosare de finanțare au fost sau urmează să fie aprobate se pot înscrie la producătorii validați până pe 20 noiembrie în programul „Rabla” și până la data de 25 noiembrie 2019 în programul „Rabla Plus”, termene care trebuie respectate și în cazul în care se dorește cumularea primei de casare cu ecotichetul.

De asemenea, notele de înscriere în ambele programe sunt valabile până pe 25 noiembrie, dată până la care trebuie emise și facturile de achiziție a autovehiculelor noi.