Ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 5 iulie 2018, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul „Rabla”) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul „Rabla Plus”). În această etapă, pentru Programul „Rabla” au fost acceptate 239 de dosare pentru 550 de autovehicule și trei contestații pentru cinci autovehicule. Pentru Programul „Rabla” Plus au fost acceptate 26 de dosare pentru 49 de autovehicule (patru electrice hibride și 45 pur electrice).

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programelor „Rabla” şi „Rabla Plus”.

Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programele „Rabla” şi „Rabla Plus”, listele acestora fiind disponibile pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu. De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor „Rabla” și „Rabla Plus” până la data de 28 septembrie 2018.