Tinerii pasionaţi de cinematografie îşi pot înscrie scurtmetrajele în cadrul ediţiei a opta a Festivalului de filme Super, până la data de 15 martie 2020. Aceştia se pot înscrie la una dintre următoarele secţiuni: competiția națională (deschisă pentru orice filme făcute de liceeni, în afara atelierelor de film); workshop friends (filme realizate în ateliere de film, precum atelierele Vira, One World sau Let’s Go Digital); festival friends (filme realizate de foști participanți la Super care acum nu mai sunt liceeni).

Pentru înscrieri și regulament se poate accesa link-ul: http://www.superfestival.ro/newsupersite/2019/12/07/inscrieri-de-filme-super-2020/.

Super este cel mai mare festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenți. Festivalul e organizat de tineri, cu puțini adulți implicați – s-a născut în 2013, din dorința unor regizori adolescenți de a avea un loc unde să își arate filmele, unde să se exprime. În iunie 2019 a avut loc ediția a şaptea, la Cinemateca Eforie – cu şapte proiecții de scurtmetraje naționale și internaționale, ateliere de film, fotografie, poezie și creative writing, noul concept Super Warm-Up (o serie de evenimente multidisciplinare în pregătirea festivalului), o expoziție de artă și petreceri.

Festilvalul este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.