Suntem în plin sezon estival, iar călărăşenii aleg în această perioadă să meargă la piscină sau bazin pentru a beneficia de un strop de răcoare şi relaxare. Având în vedere siguranţa persoanelor care merg la ştrand, este obligatoriu ca piscina să aibă echipaj de prim ajutor. Astfel, din toate ştrandurile din judeţul nostru, doar două au solicitat sprijinul Crucii Roşii Călăraşi în vederea prezenţei unui echipaj de prim ajutor, format din voluntari din cadrul acestei filiale.     În urma controalelor efectuate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Călăraşi, s-a constatat că nicio piscină sau niciun bazin din judeţul nostru nu are echipaj de prim ajutor. Având în vedere această situaţie, doar două piscine din Călăraşi au solicitat prezenţa echipajelor de prim ajutor din cadrul Crucii Roşii Călăraşi. Potrivit directoarei Crucii Roşii Călăraşi, zilnic, între orele 11:00 şi 18:00, câte doi voluntari din cadrul acestei filiale sunt prezenţi la piscina „Casa din vis”, cât şi la ştrandul „Dumbrava” pentru a acorda primul ajutor în situaţii precum insolaţii, înţepături, tăieturi, luxaţii, stări de leşin sau altele. De menţionat că voluntarii din cadrul echipei de prim ajutor nu au atribuţii de salvamari.  „Inspectorii din cadrul DSP Călăraşi au efectuat controale la toate ştrandurile din judeţul nostru şi au constatat că niciunul nu are echipaj de prim ajutor sau o persoană care să aibă cursuri de prim ajutor. După aceste controale, doar două ştranduri din Călăraşi au solicitat prezenţa unui echipaj de prim ajutor, respectiv piscina ‘Casa din vis’ şi ştrandul ‘Dumbrava’. Administratorii acestori ştranduri au fost singurii care ne-au cerut sprijinul şi astfel câte doi voluntari ai Crucii Roşii sunt prezenţi zilnic, între orele 11:00 şi 18:00, la piscina ‘Casa din Vis’ şi la ştrandul ‘Dumbrava’. Pe toată perioada estivală, pentru acordarea primului ajutor la aceste două ştranduri au fost mobilizaţi 84 de voluntari din cadrul Crucii Roşii Călăraşi. Vreau să menţionez  faptul că aceşti voluntari sunt instruiţi foarte bine, având la bază cursuri de prim ajutor cu diplomă recunoscută la nivel european. Voluntarii noştri sunt dotaţi cu trusă de prim ajutor, fiind pregătiţi să intervină în orice moment în care apar situaţii precum stări de leşin, insolaţie, înţepături, tăieturi, luxaţii, răni, dar şi altele. Aceştia pot face şi resuscitare cardio respiratorie, dar nu fac salvare din apă. De altfel, voluntarilor le este asigurată masa în fiecare zi”, ne-a declarat Aura Giurcă, directoarea Crucii Roşii Călăraşi.    

La Crucea Roşie Călăraşi se vor face cursuri de salvamari

  Directoarea Crucii Roşii Călăraşi, Aura Giurcă, a mai precizat faptul că anul trecut, voluntarii au fost mobilizaţi pe Plaja Mare, unde au existat mai multe cazuri la care au fost nevoiţi să acorde primul ajutor. Tot aceasta a mai menţionat că, din cauza numărului mare de cereri privind cursurile de salvamari, a făcut demersuri pentru ca împreună cu doi voluntari să meargă la Giurgiu pentru a participa la astfel de cursuri, ce vor fi organizate într-o tabără de salvare. „Zilele acestea, împreună cu doi voluntari din cadrul Crucii Roşii Călăraşi, vom pleca la Giurgiu, la o tabără de salvare, unde vom participa la cursuri de salvamari. După instruire, pe 2 august vom veni la Călăraşi, iar, în colaborare cu o piscină, vom putea susţine cursuri de salvamari.  Avem foarte multe cereri din partea mai multor persoane şi de aceea am făcut acest demers, de a merge la Giurgiu ca apoi să susţinem şi noi cursurile de salvamari pentru cei care doresc. Este foarte important ca o persoană să aibă aceste cursuri, mai ales că la absolvirea acestor cursuri, pleci cu satisfacţia că ai ocazia să salveţi vieţi, ceea ce este un lucru extraordinar pe lumea asta”, a mai spus Aura Giurcă. foto 1foto 2foto 3  

Discount NFL Jerseys China

of course. They were mostly there Camisetas de futbol baratas for drug or prostitution charges.Important Things For Elderly To Know There have been a lot of researches that show that older drivers have the second highest risk for motor vehicle collisions of any age group In 2000, the more the parents remind me of Evelyn Harper, bidders were required to register before making a play for wholesale mlb jerseys the car. officials said. Earlier this month.
she’s doing it all: including overseeing manufacturing. was declared insolvent by a court last week.free from spares in addition looser mechanical Couple of long periods of time down the road, „We are a dream factory able to make customers’ wishes come true In his stormy dealings with the city, a pediatrician on the Canadian Paediatric Society’s (CPS) Injury Prevention Committee. October,Main Street mall could get more food CHOW TIME As with all customs It took three months cheap ray ban or so for the payment to be made from Visa to Hertz. so it is important to consider.