Începând cu data de 4 iulie, jandarmii călărășeni, împreună cu polițiști, polițiști de frontieră, polițiști locali și reprezentanți ai D.S.V.S.A Călărași, au desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, au fost desfășurate activități de verificare în zonele aglomerate din municipii, piețe, târguri și terase.

Peste 100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat ieri, la nivelul județului Călărași, pentru verificarea respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă. Polițiștii au desfășurat în sistem integrat împreună cu jandarmi și polițiști locali activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, târguri, zone de agrement. Totodată au efectuat verificări și în trafic, fiind vizat transportul local, național și internațional de persoane. Astfel, în data de 4 iulie a.c., au fost verificate 70 de societăți comerciale și au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 100.000 de lei.

S-a acționat și în trafic, aproximativ 80 de autovehicule au fost controlate. În urma neregulilor constatate au fost aplicate   71   de   sancțiuni   contravenționale de peste 29.000 de lei și au fost reținute 2 permise de conducere. Activitatea a fost realizată  cu sprijinul reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Ministerului Muncii.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.