UPdate: Ora 11:50 – Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră pe sensul către Capitală al Autostrăzii Soarelui a revenit la normal. Astfel, traficul pe ambele sensuri ale acesteia se desfăşoară acum normal. Încărcătura din cisternă a fost transbordată, iar vehiculul a fost tractat.

UPdate: Se circulă pe A2, pe calea 1, sens de mers București – Constanța începând cu ora 09.50.

La această oră, circulația rutieră este închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, București – Constanța, între Drajna și Lehliu, pe ambele sensuri de deplasare din cauza operațiunii de transfer a cherosenului din cisterna rasturnată ieri, 11.07.2018, la km 79 al autostrăzii.

 În prezent circulația autovehiculelor, între Drajna și Lehliu se desfășoară deviat pe DN 3A.

Precizăm că o macara pusă la dispoziție de către CNAIR a repus pe roți cisterna răsturnată, iar la această oră se desfășoară operațiunea de transfer a combustibilului din cisterna implicată în incident în alte două cisterne.

 La finalul acestei operațiuni, drumarii de la CNAIR vor interveni în zona afectată pentru a curăța carosabilul și a redeschide circulația pe sectorul închis în condiții de siguranță.

 La finalul întregii operațiuni, CNAIR SA va anunța când se va redeschide circulația rutieră pe A2, București – Constanța, pe ambele sensuri.

Accident rutier pe A2, km 79. O autocisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat în afara părții carosabile. Conducatorul auto prezenta traumatisme ușoare, este conștient, cooperant și a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spitalul Lehliu Gară pentru consultații amănunțite. Pompierii militari din cadrul ISU CĂLĂRAȘI acționează pe A2 cu 5 autospeciale de stingere cu apă si spumă pentru crearea unei perdele de protecție, cu jet pulverizat de apă pentru diluarea vaporilor proveniți din scurgerile de combustibil. Conducerea intervenției este asigurată la fața locului de lt.col Paduraru Adrian Iulian – inspector șef al ISU Călărași. La fața locului au sosit deja alte două autocisterne pentru a prelua combustibilul din autocisterna rasturnata. Important este faptul că s-au luat toate masurile necesare pentru diminuarea riscurilor. Circulația rutieră este închisă în continuare pe ambele căi de mers pe tronsonul A2 Lehliu Gară – Drajna.

Foto: ISU Călăraşi