În zilele de 16 și 17 aprilie, a avut loc o acțiune de control în parcuri demarată de personalul din cadrul Serviciului de Control și Protecția Animalelor sub directa coordonare a conducerii Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân, din subordinea Primăriei Municipiului Călăraşi, în scopul responsabilizării cetățenilor care frecventează aceste zone, de a respecta normele de curățenie, igienă și întreținere în condiții optime a spațiului de cazare a animalelor, precum și de identificare a haitelor de câini fără stăpân ce aduc atingere liniștii și ordinii publice.

Două echipe au controlat 29 de persoane, fiind aplicate nouă avertismente scrise pentru persoanele care nu aveau asupra lor materialele de curăţenie (pungă şi perie).

În continuare, se dorește înștiințarea populației prin tipărirea a 500 de flyere pentru a fi făcute cunoscute obligațiile deținătorilor de câini și informații privind campania de sterilizare a câinilor cu stăpân cu rasă comună.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pe tot parcursul zilei, și se vor defășura în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean și Poliției Locale Călărași.