foto: dej24.ro

Absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și la examenul național de bacalaureat (inclusiv sesiunea specială și Bacalaureatul bilingv) din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanțelor realizate.

Potrivit unei hotărâri adoptate săptămâna trecută de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat 2018.

Vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolvenți de clasa a VIII-a care au finalizat Evaluarea Naţională cu media 10, respectiv 139 de absolvenți de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018.

„Susținerea copiilor și tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de Guvernare 2017 – 2020 unde, în Capitolul Politici în domeniul educației, sunt prevăzute măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit”, a transmis Guvernul României.

În judeţul Călăraşi, două absolvente de liceu au obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat: Ecaterina Dumitraşcu, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călăraşi, şi Andra-Georgiana Stoica, de la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” Olteniţa.

La Evaluarea Naţională, niciun elev nu a obţinut media 10, însă trei eleve ale Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Călăraşi au obţinut cele mai mari medii, respectiv 9,95 (Iulia Maria Baicu), 9,85 (Ioana Adelina Ciobănescu) şi 9,85 (Angela Laura Bălan).