În urma unei acțiuni în trafic din data de 12 februarie 2020, polițiștii au depistat un bărbat din orașul Lehliu Gară care își conducea autoturismul pe Drumul Județean 313 din localitatea Plevna după ce consumase băuturi alcoolice. La testul cu aparatul etilotest bărbatul a înregistrat 0,66 mg/l alcool în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și i s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvărșitii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului.

Poliția avertizează șoferii că dacă au consumat băuturi alcoolice și urcă la volan pot primi între unu și cinci ani de închisoare, atunci când au peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg/l în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reținut fără drept de circulație.

„Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru șofer, pasageri și ceilalți participanți la trafic crescând șansele de implicare într-un accident rutier. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflați sub influența alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulație, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Pentru a conduce în siguranță, șoferul trebuie să își păstreze starea de atenție, să reacționeze rapid, să vadă clar și să aprecieze corect distanța și viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacție, echilibrul și capacitatea de a vorbi. Când aceste funcții sunt afectate, probabilitatea unui accident rutier crește exponențial”, se mai arată în comunicatul emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi.