Update: În ziua de 25 ianuarie a.c., Tribunalul Călăraşi a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, faţă de tânărul  din comuna Modelu, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Cel în cauză, a fost depus în Centrul de Reţinere  şi Arestare Preventivă Călăraşi.

În data de 24 ianuarie 2018, în incinta Stadionului Municipal „Ion Comşa” Călăraşi au avut loc scene de groază. Un bărbat în vârstă de 28 de ani a fost înjunghiat de un minor. Minorul este din comuna Modelu şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

Totul a pornit de la o altercaţie care a avut loc între doi minori, de 15 ani, respectiv 16 ani, şi un bărbat de 28 de ani, pe numele său Alexandru Marius Florentin. Bărbatul a fost înjunghiat cu un cuţit în zona abdomenului de către unul dintre cei doi minori.

Verificările efectuate de îndată de polițiștii călărăşeni au condus la identificarea persoanei bănuite de săvârșirea infracțiunii, în mai puțin de două ore de la comiterea faptei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor, activitățile desfășurate fiind coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi, agent de poliţie Bianca Ghiveci, minorul care l-a lovit pe bărbat cu obiectul ascuţit a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi. Procurorul de caz a procedat la reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Călărași.

Motivul pentru care Alexandru Marius Florentin a fost înjunghiat nu este cunoscut deocamdată, dar purtătorul de cuvânt ne-a mai precizat că în mod sigur nu este vorba despre o tâlhărie.

În cursul zilei de astăzi, minorul va fi prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

„Este vorba de un bărbat de 28 de ani. Acesta a fost lovit cu un obiect înţepător în zona abdomenului. Bărbatul este stabil, conştient, a fost transportat la spital. Autorii au fost identificaţi şi prinşi. Sunt doi minori de 15 şi 16 ani. Minorul care l-a lovit cu obiectul înţepător pe bărbat a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi. Procurorul de caz a procedat la reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. Motivul pentru care a fost înjunghiat nu este cunoscut, dar nu este vorba despre o tâlhărie”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, Bianca Ghiveci.