Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au reținut un bărbat care a condus un autoturism pe drumurile publice, deși nu avea permis și consumase alcool.

 

În seara zilei de 17 noiembrie a.c., polițiștii au depistat pe strada Zefirului, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiul Călărași, județul Călărași, în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice, deși nu avea acest drept și consumase alcool.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest a prezentat o concentrație alcoolică de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Ulterior, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași.