Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din Călăraşi informează că în data de 21 septembrie 2017, Institutul Cantacuzino a confirmat infecția cu virus West Nile la o persoană domiciliată în județul Călărași, persoană de sex masculin, cu vârsta de 65 de ani, domiciliată în mediul rural, cu afecțiuni cronice preexistente.

Potrivit DSP Călăraşi, starea generală a bătrânului, în prezent, este ameliorată, dar acesta se află încă spitalizat într-o unitate sanitară de profil din București.

“Infecția neuroinvazivă cu West Nile a determinat, până la data prezentă la nivel național, înregistrarea a 45 cazuri, dintre care opt au evoluat spre deces. Singurele măsuri de prevenire sunt măsurile nespecifice de combatere a populațiilor de țânțari (măsuri de salubrizare și dezinsecție în localități) și de prevenire a expunerii populației la înțepături de țânțari. Recomandările pentru populație sunt următoarele: să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi; să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor; să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (plase protecție la ferestre); să utilizeze substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței; să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei; să îndepărteze recipientele de apă stagnantă și gunoiul menajer”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică din Călăraşi.