În fiecare an, sărbătoarea Sfântului Antim Ivireanul aduce linişte şi binecuvântare în sufletele bătrânilor, care locuiesc la căminul din Călăraşi, ce-i poartă numele acestui sfânt. Astfel, în fiecare an, pe 27 septembrie, la Căminul de Bătrâni “Sfântul Antim Ivireanul”, are loc slujba religioasă de prăznuire a hramului acestui aşezământ social.

 

 

Miercuri, 27 septembrie, la Căminul de Bătrâni “Sfântul Antim Ivireanul” din Călăraşi a fost mare sărbătoare. Vârstnicii care locuiesc aici, dar şi mulţi credincioşi călărăşeni au luat parte la slujba de hram a acestui aşezământ, unde s-au rugat pentru sănătate şi pentru ca zilele bătrâneţii să le fie cât mai liniştite. Slujba a fost oficiată de părintele Alin Alexandru Badea, cel care le este întotdeauna aproape de vârstnicii din cadrul acestui cămin, şi de preoţii Costin Avram, Gheorghe Marcian, Adrian Grigoriu, Paul Anastase şi Vergil Achim.

„Această sărbătoare pe care noi o prăznuim astăzi (n.r. – miercuri, 27 septembrie) este a acestui centru. Îmi aduc aminte că acum nouă ani, atunci când a fost înfiinţat acest cămin, fostul primar al municipiului Călăraşi, care este ctitorul acestui aşezământ, s-a întâlnit cu părintele Barz, care era protoiereul Călăraşiului la acea vreme, şi s-au gândit ce nume să-i dea centrului şi cine să se ocupe de el. Întrucât eram preot la Capela ‘Sfânta Treime’, s-au gândit ca eu să mă ocup de acest cămin ca preot. Am stabilit atunci ca acest aşezământ să poarte numele Sfântului Antim Ivireanul. Iată că astăzi prăznuim al nouălea an de când acest centru s-a înfiinţat pentru ca dumneavoastră, beneficiarii, să fiţi bine îngrijiţi, bine ocrotiţi. Atât domnul director, care a fost înainte, cât şi actualul director, se ocupă pentru ca dumneavoastră să nu vă lipsească nimic, să aveţi tot ce se poate pentru a nu duce lipsa familiilor, caselor în care dumneavoastră aţi locuit”, a declarat preotul Alin Alexandru Badea.

De altfel, directorul Căminului de Bătrâni “Sfântul Antim Ivireanul” din Călăraşi, Alexandru Mihai, a pus la punct toate detaliile pentru ca evenimentul să fie unul deosebit pentru toţi vârstnicii din cadrul acestui aşezământ, cărora le acordă multă atenţie şi grijă. Acesta ne-a mărturisit în repetate rânduri că face tot ce-i stă în putinţă pentru ca persoanele vârstnice care locuiesc în acest cămin să nu ducă lipsa copiilor şi nepoţilor şi să mai uite de povara zilelor grele ale bătrâneţii.

„În fiecare an, Sărbătoarea Sfântului Antim Ivireanul, ocrotitorul nostru, al căminului, aduce o mare bucurie atât în sufletele bătrânilor, cât şi ale angajaţilor. Mă bucur să văd că bătrânii asistă de fiecare dată cu multă credinţă la slujbă, unde se roagă pentru sănătate şi zile cât mai liniştite. Cu ajutorul organizării slujbei de hram şi a altor activităţi, încercăm să le facem bătrânilor de aici zile cât mai frumoase şi să le mai alinăm dorul de copii şi nepoţi, dar şi durerile cauzate de problemele de sănătate. Nu pot decât să mulţumesc celor care ne-au sprijinit de fiecare dată în organizarea acestei slujbe religioase de prăznuire a hramului, preoţilor care au oficiat slujba, angajaţilor din cadrul căminului, dar şi tuturor celor care au participat la hramul acestui aşezământ. Le doresc tuturor bătrânilor zile cât mai liniştite, sănătate şi îi asigur în continuare că voi fi alături de ei şi voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru ca ei să se simtă cât mai bine în acest centru”, a precizat Alexandru Mihai, directorul Căminului de Bătrâni “Sfântul Antim Ivireanul” din Călăraşi.