La sfârşitul anului trecut, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a organizat o acţiune caritabilă la mai multe centre de îngrijire a bătrânilor, printre care se numără şi Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Ciocăneşti. Astfel, ministrul Agriculturii a donat, în data de 21 decembrie 2017, peste o mie de perechi de ciorapi din lână unor centre pentru îngrijire a persoanelor vârstnice din județele Călărași, Giurgiu și Ialomița.

În spiritul sărbătorilor de iarnă, ministrul şi angajații din MADR au achiziționat, din mai multe județe ale țării (Sibiu, Bistrița-Năsăud, Maramureș) șosete din lână croşetate manual. Prin acest demers, ministrul şi-a dorit să le facă o mică bucurie în prag de Crăciun, persoanelor vârstnice aflate în centrele de îngrijire din satul Oncești, comuna Stănești, județul Giurgiu; comuna Ciocănești, judeţul Călăraşi; comuna Balaciu, judeţul Ialomiţa. Această acțiune face parte din campania „Alege oaia!” și are ca scop încurajarea și promovarea micilor producători locali.

La Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Ciocăneşti a fost în mijlocul bătrânilor consilierul ministrului Petre Daea, Ionuţ George Diaconeasa, care le-a oferit acestora câte o pereche de şosete din lână. Mai mult decât atât, bătrânii din cadrul acestui centru l-au aşteptat pe consilier cu colinde tradiţionale, specifice sărbătorilor de iarnă, dar şi cu mere, covrigi şi nuci.

La acţiunea de la centrul din Ciocăneşti, au participat prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, primarul comunei Ciocăneşti, Petre Pavel, directoarea acestui centru, Cornelia Cristina Toma, directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi, Doiniţa Nicolae, precum şi angajaţi din cadrul centrului.

Totodată, atât conducerea DGASPC Călăraşi, cât şi conducerea Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Ciocăneşti au mulţumit ministrului Agriculturii, Petre Daea, şi consilierului Ionuţ George Diaconeasa pentru gândul bun, gestul frumos şi respectul adus persoanelor vârstnice de la centrul din Ciocăneşti.