În şedinţa de mâine, 28 noiembrie, a Consiliului Local Călăraşi va fi supus votului consilierilor, printre altele, şi un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru investiţia

“Modernizare Bazar Big”. Iniţial studiul de fezabiliate a fost aprobat în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 156/13.10.2014 privind rectificarea bugetului propriu al Municipiului Călăraşi pe anul 2014.

 

În anul 2014 a fost întocmit studiul de fezabilitate “Construire hală Bazar Big” în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 28/2008. Actualizarea acestui studiu de fezabilitate este necesară în vederea întocmirii ulterioare a PT+DE+DTAC, împreună cu execuţia, lucrări ce vor fi alocate în bugetul anului 2018.

Construcţia va avea destinaţia de spaţiu comercial cu următoarea compartimentare funcţională: spaţiu comercial cu suprafaţa de 1549,42 de metri pătraţi; centrală termică cu suprafaţa de 12,67 de metri pătraţi; T.E.G. + spaţii servicii cu suprafaţa de 6,33 de metri pătraţi; grup sanitar pentru persoane cu handicap locomotor cu suprafaţa de 4,80 de metri pătraţi; grup sanitar bărbaţi  cu suprafaţa de 8,74 de metri pătraţi; grup sanitar femei cu suprafaţa de 9,79 de metri pătraţi;  spaţiu administrativ cu suprafaţa de 12,00 metri pătraţi.

Finisajele interioare vor fi următoarele: pardoseli – gresie ceramică coeficient minim de frecare 0,4 în grupuri sanitare şi în rest beton elicopterizat; pereţi – faianţă ceramică şi zugrăveli cu var lavabil în grupurile sanitare; tavane – zugrăveli cu var lavabil în grupurile sanitare;  plasa de oţel sudată (plasă STNB) vopsită verde la unităţile de spaţiu commercial. Pe latura de acces a spatiilor comerciale se vor realiza închiderile cu rulouri metalice cu prindere la nivelul pardoselii şi în rest vor avea tâmplărie din aluminiu.

Finisajele exterioare vor fi următoarele: pereţi – panouri tip sandwich cu spumă poliuretanică cu tablă grosime 0,5 mm culoare gri deschis RAL 90606 şi gri închis RAL 9007; soclu – tencuieli rigide de culoare gri închis; tâmplărie din aluminiu cu geam termoizolant multistrat; învelitoare din panouri tip sandwich cu spumă poliuretanică cu tablă groasă de 0,5 milimetri gri închis RAL 9006.

În jurul construcţiei vor fi prevăzute trotuare de minim 1,00 din dale de beton montate pe un pat de nisip. Pentru o bună etanşeitate, la îmbinarea trotuarului cu soclul construcţiei se vor executa dopuri de bitum. Panta trotuarului va fi de minim 2% spre exteriorul clădirii, spre spaţiile verzi din incintă. Pentru accesul în clădirii a persoanelor cu handicap locomotor se vor executa pe laturile sud-est şi nord-vest ale acesteia, rampe cu o declivitate de maximum 8%. Trama clădirii va fi alcătuită din patru travei de 10,00 metri fiecare şi respectiv cinci deschideri de 8,00 metri fiecare. Structura de rezistenţă va fi executată cu stâlpi şi grinzi din profile metalice tratate pentru rezistenţă la foc 105 min cu vopsea termospumantă, cu închideri din panouri sandwich cu miez termoizolant din spumă  poliuretanică de 10 cm grosime. Se prevede şi un soclu de 30 de centimetri înălţime finisat cu tencuieli rigide. Pentru investiţia „Modernizare Bazar Big” valoarea totală a investiţiei este de 6.135.271,74 de lei cu TVA, din  care  C+M – 4.640.541,53 de lei cu TVA.