Bazinul de înot didactic situat pe bulevardul Republicii, numărul 2C, ar putea primi denumirea de „Dr. Ing. Daniel Ștefan Drăgulin”, în memoria fostului primar, arată un proiect de hotărâre ce a ajuns pe masa consilierilor locali și care va fi supus la vot joi, 25 februarie. Proiectul este inițiat de către actualul primar, Marius Dulce.

În proiectul de hotărâre se menționează faptul că bazinele de înot fac parte din Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

„Înotul ar trebui practicat cu regularitate, în toate anotimpurile, fiind considerat cel mai sănătos și relaxant sport. (…) Bazinul de înot didactic are un impact pozitiv, determinant în vederea creării unui spațiu- cadru pentru activități sportive și de relaționare între beneficiarii finali ai acestui proiect, cu scopul perpetuării unor manifestări sănătoase educațional-sportive. Pentru a oferi școlilor și tineretului din municipiu o dotare necesară pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă, prin practicare înotului și pentru a asigura condiții optime pentru realizarea unor performanțe școlare la acest nivel, s-a inițiat acest demers pentru realizarea investiției ‘Construire bazin de înot didactic’ de către fostul primar al municipiului, Daniel Ștefan Drăgulin”, se arată în referatul atașat hotărârii.

În referat este prezentată și o biografie selectivă a fostului edil: „Daniel Ștefan Drăgulin s-a născut la 5 august 1961, în comuna Dragoș-Vodă, județul Călărași. Atât tatăl său, Alexandru Drăgulin, cât și mama sa, Aurelia Drăgulin, aparțineau intelectualității rurale, ambii fiind cadre didactice pentru învățământul primar la unitatea locală de învățământ, actualmente Școala Gimnazială Nr. 1 Dragoș-Vodă. Dorința sa de formare și perfecționare l-a însoțit permanent, el fiind un promotor al educației pe tot parcursul vieții. În calitatea sa de primar al municipiului Călărași, domnul Daniel Ștefan Drăgulin a realizat multiple acțiuni în ceea ce privește dezvoltarea locală, participând și coordonând grupurile de analiză și propuneri prin investiții finanțate atât din bugetul local, cât și din fonduri naționale și europene nerambursabile.

Astfel, în perioada celor două mandate, au fost realizate documentele strategice necesare și inerentee dezvoltării municipiului, reprezentând baza pe care s-au construit proiectele inițiate, plecând de la promovarea celor mai bune idei de satisfacere a necesităților reale ale municipiului, în concordanță cu direcțiile naționale și europene de dezvoltare, cu specificul local, cu nevoia de înscriere, în final, a municipiului între orașele dezvoltate ale Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia. Prin direcționarea alocărilor financiare și a efortului general în sensul îndeplinirii obiectivului principal – creșterea atractivității municipiului Călărași pentru locuire și afaceri, s-a realizat un pas important în îmbunătățirea vieții comunității, în poziționarea municipiului între orașele românești cu evoluție dinamică a vieții culturale educaționale și sociale, a efortului pentru investiții, în general”.