Filiala Orizont a Bibliotecii Judeţene “Alexandru Odobescu” din Călăraşi a răspuns, din nou, aşteptărilor unor copii speciali care au dovedit în ce constă bunătatea, dăruirea şi răbdarea, dar, mai ales, ce înseamnă să fii om.

În cadrul campaniei “Poveşti, Colinde, Podoabe, Merinde!”,  desfăşurată de instituţia călărăşeană culturală, copiii de la mai multe şcoli au dăruit jucării şi cărţi elevilor din clasele a III-a şi a IV-a de la Şcoala Gimnazială „Carol I” – învăţământ integrat, îndrumaţi de profesoarele Mihaela Andrei, Anamaria Grigoruță, Geanina Domnica şi Mirela Florea.

Tot în cadrul aceleiaşi campanii, reprezentanţii Filialei Orizont au fost prezenţi la Grădiniţa cu Program Prelungit „Rostogol”, aceştia fiind surprinşi de bucuria și entuziasmul copiilor de la mic la mare, coordonați de educatoarele Georgeta Dinu, Iuliana Calaj, Mariana Vlad și profesoara Carmina Margareta Petrescu, totul sub atenta supraveghere a directoarei unităţii de învăţământ preşcolar, profesoara Elena Popescu.

În cadrul acţiunii derulate în spațiul magic de sărbătoare, a fost lecturată povestea “Crăciunul animalelor”. De asemenea, s-au colectat jucării, jocuri și cărți pentru copiii mai puțin fericiți din centrele de plasament și nu numai.