Georgiana ŞERBAN

observatorcl@gmail.com

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi va avea, în curând, o bibliotecă destinată atât pacienţilor, cât şi personalului medical.

Potrivit managerului Bibliotecii Judeţene „Alexandru Odobescu” din Călăraşi, Marinela Enciu, mini filiala se va deschide în această vară.

„Vrem să facem o mini bibliotecă în spital. Am vorbit cu directorul spitalului să ne pună la dispoziţie un spaţiu unde să aducem carte pentru copii, părinţi. Vor fi cărţi din mai multe domenii, precum beletristică, lectură uşoară. Vrem să facem o secţiune şi pentru medici, pe specialităţi. Încă nu s-a găsit spaţiul disponibil pentru această mini bibliotecă, dar cred că proiectul va prinde viaţă chiar în această vară”, ne-a declarat Marinela Enciu. Aşadar, pacienții care vor dori să petreacă timpul în spital citind, dar care nu îşi vor aduce de acasă o carte, o vor putea împrumuta de la biblioteca ce se va deschide într-un spațiu al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi. De asemenea, urmează să se amenajeze rafturile cu multe volume.