Parohia „Sfântul Nifon” din cartierul Mircea Vodă, din municipiul Călăraşi, a luat foc. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au acţionat pentru stingerea incendiului timp de aproximativ 45 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale. Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană necunoscută, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera incendiul.

În data de 8 martie 2018, ora 16:29, două echipaje specializate de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze pe raza municipiului, în cartierul Mircea Vodă, pe Aleea Bisericii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un lăcaș de cult, aparţinând domeniului privat român.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără și fum dens în interiorul bisericii, în partea dinspre altar, existând risc de extindere a arderii la întreaga construcție și la celelalte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană necunoscută, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera incendiul.
Cele două echipaje specializate din cadrul Detașamentului Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 45 de minute.
În urma incendiului au ars mai multe obiecte bisericești, valoarea pagubelor fiind în acest caz de circa 2.500 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă la celelalte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei.
La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj SMURD pentru a acorda ajutor posibilelor victime ale incendiului, însă nu a fost necesar.

Luminiţa IORDACHE
observatorcl@gmail.com