Primăria Municipiului Călărași va organiza sâmbătă, 1 iulie, între orele 07:00 şi 15:00, o serie de activități prilejuite de sărbătorirea Zilei Dunării. Evenimentul se va desfășura în Parcul Central al municipiului Călărași. Și în acest an maestrul Ivan Patzaichin va fi prezent printre călărășeni.

Astfel, potrivit programulu activităților din cadrul acestei zi, în

intervalul orar 07:00 – 09:30 se va desfăşura un concurs de pescuit, organizat în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Călărași. Între orele 09:30 şi 10:45 va avea loc o demonstrație pe apă a sportivilor legitimați la CSS Călărași (kaiac – canoe). În intervalul orar 09:30 – 11:30 va fi organizată o expoziție de artă culinară (preparate din pește), realizată de elevii Colegiului Tehnic „Ștefan Bănulescu” din municipiul Călăraşi. De asemenea, începând cu 10:30 Cantina de Ajutor Social a primăriei va servi călărăşenilor borș de pește tradițional. De altfel, între orele 11:30 şi 13:30 se va desfăşura tradiționalul „minifestival pe apă”, organizat în parteneriat cu Asociația Milla 23 – Ivan Patzaichin. Acesta constă într-o competiție de vâslit, care se va desfășura cu cele trei canotci puse la dispoziție de Asociație, fiecare echipaj fiind alcătuit din 10+1 membri. Toate materialele, amenajarea concursului, asigurarea serviciilor de prezentare și comentare a concursului, promovarea evenimentului, premiile etc. sunt furnizate de către Asociația Milla 23 – Ivan Patzaichin.

Instituțiile invitate să participe prin standuri sunt: FLAG Dunărea Călărășeană, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Agenţia pentru Protecţia Mediului Călărași,

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Călărași.

Totodată în cadrul evenimentului, publicul se va putea bucura de momente artistice (dansuri și cântece populare) susținute de elevii Palatului Copiilor și ai Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.