Pugilistul călărăşean Tavi Dobre s-a clasat pe a doua poziţie la Turneul Internaţional “Lokomotiv”, care s-a desfăşurat în Sofia, Bulgaria. La această competiţie au participat lotul României de juniori şi sportivi din ţări precum Bulgaria, Suedia, Grecia, Muntenegru şi Kosovo.

 

După ce a câştigat, în primele două partide, împotriva boxerilor din Grecia şi Muntenegru, călărăşeanul Tavi Dobre a fost învins de un sportiv bulgar.

Potrivit antrenorului Secţiei de Box “Ioan Damian” a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Călăraşi, Valentin Anghel, turneul din Bulgaria a fost unul puternic. A fost o competiţie unde am participat în calitate de antrenor al lotului naţional de juniori. De la CSM Călăraşi a fost prezent un singur pugilist, Tavi Dobre, care a obţinut locul doi. După ce a trecut, în primele două meciuri, de un boxer din Grecia şi unul din Muntenegru, a pierdut apoi cu sportivul bulgar, într-o partidă foarte echilibrată. A fost un turneu puternic, care ne-a prins foarte bine înaintea Campionatului European de Juniori”, a declarat Valentin Anghel pentru cotidianul nostru.

 

Rezultatele obţinute de juniorii români la Turneul Internaţional “Lokomotiv”

 

Rezultatele obţinute de pugiliştii din lotul naţional de juniori al României la turneul internaţional din Bulgaria sunt următoarele: locul I – Ionuţ Lupu (categoria 54 de kilograme); locul I – Cosmin Toboşaru (categoria 57 de kilograme); locul II – Tavi Dobre (categoria 46 de kilograme); locul II – Robert Sefer (categoria 75 de kilograme); locul II – Ştefan Latescu (categoria 80 de kilograme); locul III – Ciprian Dumitru (categoria 48 de kilograme); locul III – David Andreas (categoria 52 de kilograme).

Sportivii români au fost antrenaţi de Valentin Anghel, Georgian Anghel şi Radu Zarif. La această competiţie, boxerii români au demonstrat că pot forma o echipă şi că pot lupta şi obţine victorii împotriva oricărui adversar.

 

Trei pugilişti călărăşeni participă la Campionatul European de Juniori de la Albena

 

Pentru secţia de box a CSM Călăraşi urmează Campionatul European de Juniori de la Albena, ce va avea loc în perioada 17-26 septembrie. Trei sportivi călărăşeni vor lua parte la această competiţie. Este vorba despre Tavi Dobre (pregătit de fraţii Valentin şi Georgian Anghel), Mădălin Popescu şi Valentin Dumbravă (ambii antrenaţi de Constantin Bebeşelea). Deja aceştia se află într-un cantonament de pregătire, la Brăila.

„Astăzi (n.r. – marţi, 29 august) o să plecăm într-un cantonament de pregătire, la Brăila, unde o să stăm până la data de 16 septembrie 2017, când o să mergem la Campionatul European de Juniori, de la Albena. Lotul naţional al României pe care îl antrenez va participa cu 13 sportivi, dintre care trei vor fi de la Călăraşi, respectiv Tavi Dobre, Mădălin Popescu şi Valentin Dumbravă. La acest lot sunt antrenor de doi ani. Turneul din Bulgaria a fost unul puternic, un ultim test înaintea Camponatului European, care ne-a prins foarte bine. Copiii sunt pregătiţi şi cu siguranţă din cei trei sportivi călărăşeni, cel puţin unul va putea obţine o medalie, de ce nu, chiar de aur. Boxul este unul dintre sporturile care aduc cele mai mari performanţe acestui oraş. De ani de zile boxul reprezintă oraşul Călăraşi cu cinste la toate competiţiile la care participă. Domnul director Dumitru Chirilă încearcă tot timpul să ne asigure toate condiţiile. Ştiu că şi dumnealui îi este destul de greu, dar împreună încercăm să facem în continuare lucruri frumoase”, a afirmat Valentin Anghel.