Poliţiştii din Călăraşi, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au ridicat şase arme deţinute ilegal, peste 700 de cartușe, patru trofee de căprior şi şapte piei de vulpe în urma a două percheziții efectuate, în data de 17 februarie 2017, la persoane bănuite de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

La data de 17 februarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călăraşi au efectuat două percheziţii în comunele Dragoş Vodă şi Dor Mărunt, la persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Din cercetări a reieșit că începând cu luna septembrie a anului trecut, persoanele în cauză, deţinători autorizaţi de arme de vânătoare, ar fi efectuat mai multe acte de braconaj cinegetic pe fonduri de vânătoare din Călăraşi.
În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat au ridicat şase arme deţinute ilegal, peste 700 de cartușe, patru trofee de căprior şi şapte piei de vulpe. De asemenea, au fost ridicate diverse cantităţi de pulbere şi muniţie (alice), deţinute ilegal, în scopul producerii de cartuşe de vânătoare. Două mandate de aducere au fost puse în aplicare, cei vizați fiind audiați la sediul poliţiei.
În ziua de luni, 6 martie a.c., poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au probat activitatea infracţională a celor doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea faptelor. Faţă de unul din bărbaţi, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi. Bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Lehliu – Gară, care a dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Oamenii legii le-au anulat celor doi bărbaţi dreptul de port şi folosire a armei. De asemenea, acestora li s-au retras şi permisele de port – armă.
Polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive şi braconaj cinegetic.