Redactorii cotidianului „Observator de Călăraşi” au consultat un studiu de piață pentru a vedea cum s-au pregătit românii pentru noaptea în care Moș Nicolae va trebui să lase daruri în ghetuțele celor mici. Anul acesta, 89,6% dintre persoanele chestionate intenționează să facă cumpărături special pentru această ocazie.

Cele mai cumpărate lucruri sunt și în acest an dulciurile, aproape trei sferturi dintre români avându-le trecute pe listă. Imediat sub acestea sunt trecute jucăriile, articolele vestimentare, fructele și cosmeticele. Din păcate, doar 22,7% dintre oameni vor dărui cărți. La polul opus, cu cadourile care vor fi oferite cel mai puțin, se află excursiile, electronicele și electrocasnicele.

Aproximativ nouă din zece oameni preferă să facă cumpărăturile în magazinele fizice, însă jumătate din respondenți au spus că vor vizita și magazinele on-line. Cei mai mulți oameni au alocat un buget între 100 și 250 de lei pentru Moș Nicolae, aproape jumătate dintre cei intervievați. O cincime dintre ei au pus deoparte 500 de lei pentru această ocazie.

Studiul a fost realizat de Mednet marketing research center pe un eșantion de 800 de persoane cu vârste între 18 și 65 de ani din mediul urban, marja de eroare fiind de +/-3,3%.