Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Călărași va organiza vineri, 20 aprilie, Bursa generală a locurilor de muncă.

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 09:30, la sediul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA)  Călărași, situat pe strada Sloboziei, nr. 4 Bis. În același interval de timp, Bursa generală a locurilor de muncă va avea loc și la sediul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă din Olteniţa, strada Argeșului nr. 111.

Acțiunea se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, acestea având posibilitatea de a susține interviuri cu mai mulți agenți economici, în scopul ocupării unui loc de muncă și, totodată agenților economici care au avantajul de a alege candidatul potrivit.

Obiectivul principal al acestei măsuri active de combatere a şomajului îl constituie creşterea gradului de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prin intermedierea unui dialog direct între agenţii economici interesaţi şi solicitanţii de loc de muncă.

Atât persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și agenţii economici pot beneficia de subvențiile, primele și facilitățile fiscale prevăzute de Legea nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Pentru o promovare cât mai eficientă a locurilor de muncă vacante, angajatorii  sunt rugaţi să transmită la AJOFM Călărași, până la data de 18 aprilie 2018, prin fax: 0242/331.693 sau e-mail: ajofm@cl.anofm.ro, situaţia privind locurile de muncă vacante, cu mențiunile: “pentru bursa generală”; “participăm/nu participăm la acțiune”.