Asociația „Ține de noi” şi Headmasters and Headmistress Conference au anunțat lansarea unui concurs pentru obținerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a care își doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI-a respectiv a XII-a în Marea Britanie, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Călărași. Elevii au posibilitatea de a studia timp de doi ani într-o școală britanică de cea mai înaltă calitate cum ar fi Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School.

De asemenea, ei și pot dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză și își pot face noi prieteni în diferite culturi și pot experimenta și aprecia cultura și tradițiile din Marea Britanie. În anii trecuți, peste 130 de elevi români au petrecut câte unul sau doi ani în această bursă ajungând apoi studenți în facultăți de prestigiu precum Oxford, Cambridge, London School of Economics.

Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile taxei școlare (cazarea și cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 și 42.000 de lire sterline), însă există și bursei parțiale care acoperă între 50% și 70% din costuri. Acestea fiind calculate în funcție de venitul brut al familiei, singurele taxe care trebuie achitate de către elevi sunt o taxă în valoare de 19 lei, atunci când elevul își scrie aplicația în cadrul acestui concurs, o taxă de 1.500 de lire, reprezentând taxa de administrare a programului care va fi achitată doar de către elevii care câștigă bursa și pot pleca la studiu în Marea Britanie.

Elevii interesați de înscrierea la aceste burse trebuie să îndeplineasca următoarele condiții de eligibilitate: să fie inscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2019-2020) în clasa a X-a; să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie; venitul părinților (brut, combinat) pe anul 2019 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 de lire; vârsta elevului trebuie să fie, la data de 1 septembrie 2020, între 16 ani și 17 ani şi şase luni. Nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 1 martie 2003 și 1 septembrie 2004.

Elevii pentru care venitul părinților depășește suma de 30.000 de lire în anul 2019 pot aplica pentru o bursa parțială, urmând aceeași procedură de înscriere.

Mai multe informații se pot afla de pe site-ul www.tinedenoi.ro.

Termenul limită de înscriere este 27 ianuarie 2020.