Burse Tehnice pentru cei mai buni liceeni din “Danubius”

 

Luminiţa IORDACHE

observatorcl@gmail.com

 

Pentru prima dată în 2017, zeci de liceeni din Călărași vor primi o Bursă Tehnică din partea companiei TenarisSilcotub. Ei se adaugă altor zeci de tineri din oraș care vor fi răsplătiți cu o Bursă de Merit, așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori.

În total, 456 de liceeni din cele trei orașe în care compania are unități de producție, respectiv Zalău, Câmpina și Călărași, vor primi în luna decembrie unul din cele două tipuri de burse oferite de producătorul de țevi, care recunoaște astfel meritele elevilor din comunitățile sale și îi încurajează să continue pe calea spre excelență.

TenarisSilcotub și-a extins programul de investiții relevante în educație și oferă în prezent două tipuri de sprijin financiar pentru elevii de liceu cu rezultate excelente la școală. Bursele Tehnice fac parte din programul de susținere a învățământului tehnic și profesional (STEP – Strengthening Technical Education Program), în timp ce Bursele de Merit sunt deschise tuturor elevilor de liceu din orașele menționate, indiferent de linia de studiu urmată.

În premieră anul acesta, programul de Burse Tehnice a inclus și un liceu din Călărași. Astfel, cei mai buni elevi ai Liceului “Danubius” primesc pentru prima dată o astfel de bursă în 2017, alături de colegi de la licee din Zalău (respectiv Colegiul Tehnic “Alessandru Papiu Ilarian” și Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”) și Jibou (respectiv Liceul Tehnologic “Octavian Goga”).

În total, 159 de tineri beneficiază de o asemenea bursă.

Burse de Merit vor primi un număr de 277 de tineri din clasele IX-XII, care au obținut rezultate bune în anul de studiu anterior. Dintre aceștia, 107 sunt din Călărași şi învață la Colegiul Național “Barbu Știrbei”, Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, Colegiul “Ștefan Bănulescu” și Liceul Helikon.

Toți liceenii câștigători au fost invitați la evenimentele de premiere organizate la finalul lunii noiembrie a acestui an în cele trei orașe.

„Este foarte important ca rezultatele și performanța să fie răsplătite și apreciate. Educația este singurul mod în care o comunitate se poate dezvolta pe principii sănătoase”, a declarat Carmen Avramescu, directorul Compartimentului Resurse Umane al companiei TenarisSilcotub.

Programul “Burse de Merit” a demarat în 2005 ca un mod de a-i răsplăti pe copiii angajaților, însă a fost ulterior extins pentru a-i răsplăti pe toți liceenii cu rezultate excelente la învățătură din Zalău, iar mai apoi din Călărași și din Câmpina. Până în prezent, au beneficiat de această formă de sprijin financiar aproape 3.000 de elevi.

 

F.ex. Toți liceenii câștigători au fost invitați la evenimentele de premiere organizate la finalul lunii noiembrie a acestui an