La Centrul de Plasament „Sfântul Ştefan” Perișoru, o firmă de IT din București a oferit, pentru al doilea an consecutiv, cadouri prin campania „Shoebox” („Cadoul din cutia de pantofi”).

O reprezentantă a companiei ne-a spus că fiecare dintre angajați și-a ales câte un copil, pentru a-i face daruri.

„Am cerut lista cu cei 110 copii de la centrul din Perișoru și am personalizat cadourile. Sunt cadouri care s-au dublat pentru mulți copii. Compania a dorit și ea să ofere un cadou: o mașină de spălat și un televizor. Ne-a împrumutat și mașini pentru a ne deplasa personal şi pentru a transporta aceste cadouri”, a declarat aceasta.

Oaspeții şi directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, Doinița Nicolae, consilierul președintelui Consiliului Județean, Valeriu Bebereche, au fost răsplătiți cu un program artistic excepțional, oferit de copiii şi adolescenţii din Centrul de Plasament „Sfântul Ştefan” Perișoru.

Colindele românești au fost împletite cu cele din repertoriul internațional, dansul pinguinului a fost completat de vals, dansat cu multă sensibilitate, iar cântecele populare românești au fost urmate de melodii de muzică ușoară, interpretate cu mult talent de către copii, toate momentele încântând publicul spectator. Decorul de poveste a fost realizat de către angajata centrului, Rodica Budileanu. Educatoarele care au coordonat spectacolul au fost: Ileana Tănase, Pușa Buja, Liliana Tartaciuc, Adriana Grigore, iar costumele au fost realizate în centru, de Mihaela Marinache, Camelia Lițu, Olguța Fasie, Elena Posea, întreaga acțiune fiind coordonată de șeful Centrului de Plasament „Sfântul Ştefan” Perișoru, Paul Dragu.

Sărbătorile sunt deja mai frumoase pentru copiii din centrul de la Perișoru, iar surprizele vor continua să vină și în Ajun de Crăciun, când la bradul frumos împodobit în fiecare căsuță de tip familial va poposi Moșul cu daruri multe.