Astăzi, 12 ianuarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.
În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2015 – prezent, inculpatul a recrutat, prin utilizarea metodei de inducere în eroare lover boy, mai multe persoane vătămate pe care le-a exploatat prin determinarea la practicarea prostituției pe teritoriul Germaniei, Elveției și Marii Britanii.
La data de 12 ianuarie 2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași au efectuat un număr de patru percheziții domiciliare, pe raza județului Călărași, în urma cărora au fost ridicate sumele de 45.530 de lei, 7.740 de euro, cinci telefoane mobile și un autoturism.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Călărași cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.