Adriana Ailincăi, canotoarea din cadrul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Călăraşi a obţinut medalia de aur la Campionatul European de Canotaj pentru Juniori din Germania.  Aceasta a concurat alături de Maria Tivodariu (Dinamo) la proba dublu rame, clasându-se pe primul lor. Astfel, pe primul loc la această probă s-a clasat România, urmată pe locul doi de echipa Italiei şi pe locul trei a urcat echipa gazdelor din Germania. Lotul de antrenori ai călărăşencei este alcătuit din Daniel Bănăţeanu, Eugen Suciu şi Mădălina Buzdugan.

România a obținut patru medalii de aur, două de argint și una de bronz  la Campionatul European de Canotaj pentru Juniori. Aştfel, ţara noastră s-a clasat pe locul doi pe națiuni, la Campionatul European de Canotaj pentru Juniori, din Germania. Echipajele tricolore au câștigat 4 medalii de aur, 2 medalii de argint și o medalie de bronz.
Echipajele dublu rame masculin, dublu rame feminin, patru vâsle feminin și opt feminin s-au clasat pe primul loc, în timp ce echipajele de patru rame masculin și opt masculin au obținut argint. La rândul lor, componentele echipajului de patru rame feminin s-au clasat pe locul trei, iar echipajele de dublu vâsle feminin și patru vâsle masculin s-au clasat pe locul 11, respectiv 13.
”Sunt foarte bucuroasă că juniorii români au obținut astfel de performanțe. Am încredere că acest an va fi unul bun pentru canotorii noștri. România are o tradiție respectată la nivel mondial și european și cred ca astfel de rezultate ne dau speranțe pentru competițiile viitoare. A fost primul test major al acestui an. Dacă îl privim din perspectiva ciclului olimpic, îmi doresc mult ca prin astfel de rezultate cât mai mulți dintre juniorii noștri să își câștige dreptul de a reprezenta cu cinste România la Olimpiada de la Tokio din 2020” a spus dna Elisabeta Lipa, Presedintele FR Canotaj. România a participat, în perioada 20-21 mai, la Campionatul European pentru Juniori, care s-a desfășurat în Germania. Anul trecut, echipajele României au obținut, la această competiție, trei medalii de argint și trei de bronz.