Weekendul trecut, România s-a clasat pe locul 1 pe națiuni în probele olimpice după cele zece medalii câștigate la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 din Duisburg (Germania): cinci medalii de aur, trei medalii de argint și două medalii de bronz.

Prima medalie de la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 este de argint și a fost câștigată anul acesta de fetele din echipajul de 4 plus unu rame (BW4+): Damaris Lebăda, Alexandra Ungureanu, Laura Pal, Vasilica-Alexandra Rusu și Victoria-Ștefania Petreanu.

Prima medalie de aur a fost câștigată de sportivele Adriana Ailincăi și Ana-Maria Baletchi, la proba de dublu rame feminin (BW2-).

A doua medalie de aur la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 a fost câștigată de Andreea Popa, Maria Tivodariu, Maria-Magdalena Rusu şi Dumitriţa Juncanariu, la proba de patru rame feminin (BW4-).

Cea de-a patra medalie a zilei este de bronz la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 pentru România la proba de simplu vâsle masculin (BM1x) şi a fost câștigată de Mihai Chiruţă.

A treia medalie de aur pentru România la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 a fost câștigată la proba de dublu rame masculin (BM2-), de către sportivii Dumitru-Alexandru Ciobică și Florin-Sorin Lehaci.

Medalia de aur cu numărul patru pentru România la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 a fost câștigată la proba de patru rame masculin (BM4-), de către sportivii Florin Arteni-Fîntînariu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu și Cosmin Pascari.

Încă o medalie de bronz pentru România la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 a fost obţinută de Larisa Elena Rosu , Cristina Druga, Andrea-Ioana Budeanu și Georgiana-Simona Tataru, care au terminat pe locul 3 cursa în proba de patru vâsle feminin (BW4x).

O altă medalie de bronz a fost obținută pentru România la Campionatele Europene de Canotaj Under 23, în proba de patru vâsle feminin (BW4x). Larisa Elena Roşu, Cristina Druga, Andrea-Ioana Budeanu și Georgiana-Simona Tataru au terminat cursa pe locul 3.

A doua medalie de argint pentru România la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 a venit în proba de BW8+, după ce sportivele Lorena Constantin, Ioana-Madalina Morosan, Madalina-Gabriela Caşu, Iuliana Timoc, Ioana-Irina Acsinte, Roxana-Iuliana Anghel, Amalia Bucu, Raluca-Georgiana Dinulescu și Victoria-Ştefania Petreanu au terminat cursa pe locul 2.

Nicoleta-Ancuta Bodnar și Simona Geanina Radis au adus României încă o medalie de aur la Campionatele Europene de Canotaj Under 23. Sportivele au ieșit învingătoare în proba de dublu vâsle feminin (BW2x).

A treia medalie de argint pentru România la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 aparține sportivilor Gheorghe Morar, Constantin Cristi Hirgau, George Catruna, Nicu-Iulian Chelaru, Bogdan-Sabin Baitoc, Marian Cireaşă, Flirin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc și Petre Florin Enăsescu, în proba de BM8+.