Primul român câştigător al bursei Jay Jordan IFLA/OCLC Early Career Development Fellowship Program 2018 este călărăşeanca Irina Livia Nițu.

Irina este absolventă a Colegiului Național „Barbu Știrbei” Călărași – promoția 2007 și a Facultăţii de Limbi și Literaturi Străine, Secția Studii Americane, din cadrul Universității din București. Aceasta coordonează, de trei ani, activitatea Centrului American (American Corner) din cadrul Bibliotecii Naționale a României – un parteneriat între Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și Biblioteca Națională a României.

În data de 15 ianuarie 2018, Irina Nițu a aflat că se află printre cei cinci câștigători ai bursei Jay Jordan IFLA/OCLC Early Career Development Fellowship Program 2018.

România va fi pentru prima dată reprezentată în Statele Unite ale Americii, în cadrul acestui proiect, în cei 17 ani de program. Jay Jordan IFLA/OCLC Fellowship reprezintă un program de dezvoltare profesională pentru tinerii profesioniști din domeniul științei informării. Programul va dura o lună de zile și se va desfășura în Ohio, Statele Unite ale Americii, în perioada 17 martie – 13 aprilie 2018. La această bursă s-au înscris candidați din 90 de țări cu economie în curs de dezvoltare.
Înființat în urmă cu 17 ani, programul oferă experiențe, idei, conexiuni și inspirație tinerilor bibliotecari talentați, selectați să participe în cadrul său.