Călărăşeanca Luminiţa Velciu, avocat de meserie şi realizatoare a emisiunii „Recurs la morală”, va veni, în data de 6 martie 2019, la Muzeul Municipal.

 

Muzeul Municipal Călăraşi începe seria „Întâlnirilor de la Muzeul Municipal” miercuri, 6 martie, începând cu ora 18:00, cu avocata şi realizatoarea de emisiuni Luminiţa Velciu.

„Ne-am propus să ne întâlnim la muzeu cu călărășeni care au avut și au un drum frumos prin viață, un drum cu multe intersecții, un drum care poate fi urmat și de către alții. Vom avea invitați din cultură, din învățământ, din cercetare, din politică sau, mai pe scurt, din orice domeniu de activitate. Vă așteptăm miercuri, 6 martie, la ora 18:00 să veniți și să discutăm împreună”, au transmis reprezentanţii Muzeului Municipal.

„Eu cred că frumuseţea vieţii stă în parcurgerea drumului. Pe autostradă, uneori, te apucă somnul din cauza monotoniei (A! Nu! Să nu cumva să credeţi că nu-mi doresc cu ardoare să ieşim odată din zona asta crepusculară a izolării noastre rutiere, într-o Europă care se străbate către toate punctele cardinale cu viteză, până când ajungi la graniţele României!). Vorbesc însă, acum, despre drumul vieţii, cel plin de intersecţii. Adică de răspântii, de răscruci, de întretăieri de direcţii, în care, dată ajuns, nu prea ai timp să te gândeşti încotro o apuci. Să ştiţi că e destul de nedrept bancul cu blonda care stătea în mijlocul intersecţiei pentru că nu ştia în ce direcţie s-o ia. Ca blondă vă spun că lucrurile nu stau tocmai aşa (deşi, vai! de multe ori am asistat şi eu la scene de-astea…). Gata cu gluma! Sunt eu, Luminiţa Velciu, fiica lui Cristel şi a Georgetei, mutaţi mult prea devreme în alte lumi, călărăşeancă prin naştere, formaţie şi vibraţie. Prin sângele meu curge apa Borcei, în ochi port culoarea sălciilor plânse, iar în buletin un cod numeric personal dat de ofiţerul de stare civilă de la ‘Sfatul Popular al Oraşului Regional Călăraşi’ – aşa scrie, aşa scriu! Şi, da! Mă apropii de o intersecţie, de o răspântie de drumuri, în care ştiu de pe acum direcţia. Mi-aş dori să o împărtăşesc cu voi, aici, la Călăraşi! Aşa voi primi în nări o boare de luncă înverzită, vântul îmi va sufla în pânze şi aura blândă a tuturor celor ce au plecat spre alte lumi îmi va zâmbi, urându-mi drum bun! Nu vă spun mai multe acum. Ca ziarist de televiziune vă spun că aceste cuvinte sunt doar ‘amorsa’. Vă aştept miercuri, ca să vorbesc cu voi ‘la prim plan’, în felul cel mai cinstit în care trebuie să se petreacă confesiunile între oameni. Şi aşa cum m-au învăţat părinţii şi profesorii mei: privindu-vă în ochi! Vă mulţumesc de pe acum cu consideraţie şi deosebit de onorată de clipele pe care mi le veţi dărui”, a precizat Luminiţa Velciu.