Călărăşeanul, care a pus în pericol vieţile celor doi tineri după ce i-a accidentat grav pe trecerea de pietoni, a fost pus sub control judiciar. Astfel, şoferul care a fugit de la locul accidentului a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, după care a fost eliberat, iar acum se află sub control judiciar.
Vă reamintim că, în noaptea de 21 martie 2017, poliţiştii au fost sesizaţi de faptul că un bărbat, care se afla la volanul unui autoturism, a lovit două persoane pe trecerea pentru pietoni, după care a părăsit locul accidentului. Cercetările demarate de îndată de poliţişti au condus la identificarea unui tânăr în vârstă de 19 ani din Călăraşi, bănuit de săvârşirea faptei.
Cele două persoane accidentate au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Pompei Samarian” Călăraşi pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acesta este cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului. Faţă de cel în cauză oamenii legii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.
Deşi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă, judecătorul a luat decizia să fie cercetat în libertate, sub control judiciar. Astfel, şoferul nu mai are voie să conducă şi să părăsească judeţul fără acordul procurorilor.