În zilele de 27 şi 28 octombrie, călărăşenii au ocazia să se debaraseze corect, rapid și simplu de deșeurile electrice din gospodărie în cadrul campaniilor de informare și colectare a deșeurilor electrice și electronice organizate de operatori locali autorizați. Cetăţenii se pot prezenta cu deşeurile electrice la unul dintre punctele de colectare provizorii amenajate pe perioada acțiunii sau pot suna gratuit la TelVerde 0800 444 800 pentru preluarea fără niciun cost de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție a deșeurilor electrice grele sau voluminoase. Astfel, potrivit Asociației Române pentru Reciclare – RoREC, fiecare deșeu predat le poate aduce călărăşenilor o recompensă pentru gestul lor responsabil față de mediu.

Mai mult decât atât, Primăria Municipiului Călărași sprijină campania de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța colectării Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) ce va fi realizată de Asociația Română pentru Reciclare – RoREC în municipiul Călărași, în zilele de 27 și 28 octombrie 2017.

În Piața Orizont, în zilele menționate, între orele 09:00 și 18:00 va fi deschis un punct provizoriu de colectare DEEE, iar în data de 28 octombrie 2017, la ora 17:00, Asociația RoREC va organiza și o tombolă cu premii. Astfel, călărăşenii pot câştiga prin tragerea la sorţi următoarele premii: un frigider; un cuptor cu microunde digital; un fier de călcat; un mixer bucătărie, un set nivelă şi o trusă accesorii scule.