Călărăşenii au participat în număr mare la Ziua Marinei

Mulţi călărășeni au participat la manifestările organizate de Primăria Municipiului Călărași, în Parcul Central cu ocazia Zilei Marinei. Manifestările au început marţi dimineaţa cu oficierea slujbei religioase de către P.S. Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Biserica Alexe. Au urmat slujba de pomenire a eroilor marinari oficiată de P.S. Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor la Crucea marinarilor din Parcul Central al municipiului reşedinţă de judeţ. Oficialităţile prezente la eveniment au depus coroane de flori la Crucea Marinarilor. La ora 11:30 a avut loc deschiderea oficială a evenimentului şi începerea jocurilor tradiționale: defilarea navelor; nunta marinărească; concurs de bărci cu motor și rame; concurs ambarcațiuni caiac-canoe; concurs înot fete și băieți; concurs prinderea rațelor;
desene pe asfalt; program artistic oferit de participanții la Festivalul HORA MARE organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Calarasi; Cupa marinei la minifotbal – teren NAVROM: finala mică și finala mare.

Echipa ISU Călăraşi a câştigat “Cupa Marinei” la minifotbal

Marţi seară, de la ora 18.30, călărăşenii au participat la finala mica și cea mare a competiției de minifotbal “Cupa Marinei”, în arena Navrom. Rezultatele semifinalelor au fost următoarele: Saint Gobain-ISU Călărași 1-11 și Primăria Călărași-Tenaris 5-4. Astfel că, echipa celor de la Saint Gobain s-a duelat cu cea a Tenaris-ului, pentru locurile 3-4, iar echipa Primăriei Călărași  a luptat pentru trofeul competiției în compania celor de la ISU Călărași.

Rezultatele finalelor “Cupa Marinei”, la minifotbal, organizată de Primăria Călărași, în perioada 7-15 august 2017:

Finala mică/Saint Gobain-Tenaris 3-2
Finala mare/Primăria Calarasi-ISU Călărași 2-5

Peste 120 de poliţişti au fost în stradă pentru prevenirea evenimentelor neplăcute

Polițiștii din Călărași vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să

se bucure în linişte și siguranță de minivacanța de Sfânta Maria.

Peste 120 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au

fost în stradă și au acționat pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea

drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

Astfel, în perioada 11 – 15 august 2017, 122 de poliţişti au acţionat, zilnic, pe

raza județului Călărași, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă

publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de

cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice. Pentru fluidizarea traficului rutier   şi prevenirea producerii  unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult, pe principalele traseele de acces către zonele turistice. Pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi 60 de mijloace, constând în autovehicule de intervenție și aparate radar.