Începând cu această lună, CFR Călători introduce posibilitatea de raportare online a călătoriei frauduloase. Astfel, campania “Implică-te! Raportează călătoria fără bilet” are drept scop combaterea călătoriei fără bilet cu și pentru pasagerii CFR, care pot lua atitudine semnalând direct situaţiile de tolerare sub orice formă a călătoriei fără bilet.

Acest lucru se poate face prin completarea unui formular online disponibl pe site-ul  www.cfrcalatori.ro.

Măsura face parte din demersul managementului CFR Călători de îmbunătățire a calității călătoriei cu trenul și dublează acţiunile repetate de control în trenuri de la nivelul întregii rețele feroviare. “Merităm cu toții trenuri decente și călătorii de calitate. Schimbarea nu stă într-un salariat sau doar în dorinţa și eforturile de schimbare ale managementului CFR. Schimbarea se regăsește în fiecare dintre noi şi porneşte de la valori individuale şi mentalităţi, atât în ceea ce privește obișnuința de călătorie fără bilet, cât și la nivelul atitudinii civice din societatea românească. Este important să conștientizăm că trebuie să avem grijă de bunurile comune și să respectăm regulile, una dintre ele fiind aceea că pentru a călători cu un mijloc de transport în comun trebuie să avem bilet”, se arată într-o informare a CFR Călători.

Înainte de efectuarea călătoriei, pasagerii sunt rugați să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. În punctele de oprire unde nu sunt case de bilete, călătorii au obligaţia de se prezenta imediat după urcarea în tren pentru a-şi cumpăra bilete de la personalul de tren, la un tarif similar celui de la casa de bilete.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii pot consulta pagina de internet a companiei, www.cfrcalatori.ro.