Patru stații de încărcare electrică auto vor fi date în folosință în municipiul Călărași. Astfel, locuitorii municipiului Călărași sunt primii din Bărăgan care își vor putea alimenta autovehiculele electrice achiziționate la aceste stații.

Cele patru puncte de încărcare vor fi date în folosință în aproximativ trei luni. Fiecare staţie de reîncărcare permite alimentarea simultană a trei autovehicule electrice.

În cadrul acestui proiect, Călăraşiul a beneficiat de o finanţare de peste 700.000 de lei prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Dezvoltarea rețelei de stații de reîncărcare la nivelul municipiilor reședință de județ este un efort comun al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și AFM, în vederea reducerilor emisiilor rezultate din transporturi şi în acord cu strategiile naţionale în domeniul schimbărilor climatice.

Staţiile de încărcare se vor regăsi în următoarele locaţii: strada Flacăra – parcare sediu Primărie 2; zona bulevardul 1 Mai – parcare Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi; strada Stejarului, în zona parcare Bancpost – zona Centrul SERA; strada 1848, intersecţia cu strada Bucureşti.