Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” din Călărași a găzduit vineri, 28 septembrie, un eveniment cultural-educativ și de loisir, prilejuit de Programul Național „Nocturna Bibliotecilor”, inițiat și promovat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România.

Activitățile literar-artistice, destinate publicului călărășean, au marcat cei o sută de ani împliniți de la Marea Unire.

Participanții au vizionat expoziţia de carte a zece personalităţi marcante româneşti, intitulată „Galeria personalităţilor”, dar şi de expoziţia de gravură/pictură pe sticlă a artistei călărăşene Mariana Gheorghe, „Colţul artistului local”.

De asemenea, cei prezenţi s-au bucurat de recitalul inedit al poetului ialomiţean Mihăiță Macoveanu, „România va fi o ţară mare”. Artista Mădălina Mantu, consacrată mai ales în Germania, în cadrul proiectului „Poetul şi Cântăreaţa”, a susţinut un spectacol de jazz dedicat Centenarului Marii Uniri. Totodată, au avut loc dezbateri libere în cadrul proiectului „România citește”, Mircea Eliade fiind autorul promovat. Toți participanții au putut beneficia de vizite ghidate pentru prezentarea serviciilor și colecțiilor Bibliotecii Judeţene „Alexandru Odobescu” din Călăraşi, dar şi de o tombolă cu surprize și un stand cu vânzare de cărți/CD-uri.

Noaptea s-a încheiat cu proiecția filmului românesc „Domnişoara Christina”.