Călărășenii s-au întrecut în canotci cu ocazia celei de-a VIII-a ediții a Zilei Dunării

Ziua Dunării a fost serbată din nou la Călărași în data de 4 iulie 2021. Primăria Municipiului Călărași şi Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 au organizat cea de-a VIII-a ediție a evenimentului care pune la loc de cinste fluviul care ne traversează orașul în partea din sud.

Ziua a fost plină de activități atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, toate sub steagul „Descoperă Rowmania”. În prima parte a zilei, cei mai temerari dintre pescari s-au întrecut în capturi în cadrul unui concurs realizat în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Călăraşi.

Cei mici au avut la dispoziție un atelier de pictură în care fiecare copil și-a etalat măiestria în a reda modul în care vede Dunărea. Tot pentru ei a avut loc și un concurs naţional de protecţia mediului şi ecoturism – „Şoimul Dunărean” – organizat cu sprijinul Palatului Copiilor Călăraşi. Au participat aproximativ 40 de copii şi coordonatori din mai multe judeţe din ţară (Buzău, Covasna, Bucureşti, Brăila), membri ai Palatului Copiilor din judeţele respective. Nu în cele din urmă, cei mai tineri dintre participanții la Ziua Dunării au avut ocazia de a construi machete de canotci.

Spectatorii care serveau tradiționala ciorbă de pește au putut privi în acest timp sesiunile de pregătire și concursul de canotci la care au s-au înscris nu mai puțin de 14 echipe. Cursele au fost strânse până în ultimul moment, însă doar trei echipe au urcat pe podium. Locul III a fost ocupat de „Spartanii”, locul II a fost ocupat de către echipa „PSD Călărași”, iar echipa „Sekurit” a fost cea care a ridicat cupa aferentă primului loc. Diplomele și medaliile au fost înmânate de către primarul municipiului Călărași, Marius Dulce.