Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, instituție subordonată Consiliului Județean Călărași, desfășoară în perioada 30 septembrie – 6 octombrie 2019, proiectul de educație prin artă „7 zile – 7 arte”, motto-ul ales pentru acest eveniment fiind unul special – „Shakespeare a creat lumea în șapte zile” – un vers dintr-o poezie semnată de poetul Marin Sorescu.

 

Astfel, astăzi, 30 septembrie, ora 19:00, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța deschide seria manifestărilor din acest proiect invitându-i pe călărășeni la un spectacol de balet „Romeo și Julieta”, în regia şi coregrafia lui Horațiu Cherecheș. Scenografia este semnată de Natalia Kornilova. Vor urca pe scena călărăşeană Cătălina Iliescu, Cecilia Ursul, Irina Ganea Mihaiu, Adrian Mihaiu, Horațiu Gherecheș, Bogdan Bîrsănescu, Ryan Brown, Daia Kashiwaba, Keito Shimomura.

Spectacolul „Romeo și Julieta” a fost premiat, în 2015, la a III-a ediţie Galei Premiilor Operelor Naţionale, cu premiul pentru „Cel mai bun spectacol de balet clasic”.