Centrul Județean de Cultură și Creație (CJCC) Călărași, instituţie publică de cultură subordonată Consiliului Judeţean Călăraşi, și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Călărași vă așteaptă luni, 15 aprilie, ora 19:00, la spectacolul organizat cu prilejul strângerii de fonduri pentru evenimentul umanitar Ajutați-mă să revin”, pentru micuțul Luca Minea.

 

„În Postul Paştelui, să fim mai buni! În acest scop, vă invităm să donaţi 30 de lei şi veţi primi un tichet de acces la spectacolul de teatru ‘Variațiuni enigmatice’ de Eric Emmanuel Schmitt. Haideți să ne dăm mâna și să venim în sprijinul micuțului Luca Minea ce a fost diagnosticat cu leucemie acută monoblastică și se află internat, în acest moment, în unitatea de sănătate Ospedale Bambino Gesu-Italia. Doar împreună, de la suflet la suflet, îi putem da o șansă la viață lui Luca, băiețelul peste care această boală nemiloasă a pus stăpânire și îl ține pe un pat de spital. Doar împreună îl vom ajuta să-și recapete sănătatea, să revină în țară alături de familie, colegii de școală și de prietenii din echipa care-l așteaptă pe terenul de fotbal”, a transmis Centrul Județean de Cultură și Creație Călăraşi.

 

Despre piesa de teatru „Variațiuni enigmatice”

 

„Variațiuni enigmatice”, de Eric Emmanuel Schmitt: două viziuni diferite asupra iubirii, o poveste în care își fac loc doi bărbați, două personalități care se înfruntă și o singură femeie, iubita neînțeleasă… Un text de o mare sensibilitate, despre jocul crud și sinuos al adevărului, despre relativitatea minciunii, presărat cu fine observații asupra naturii umane. Un spectacol de Mihai Lungeanu. Din distribuţie fac parte actorii: Cristi Dionise/Erik Larsen; Ștefan Nițu/Abel Znorko. Durata: 90 de minute.

 

Licitație lucrări

 

La sfârșitul evenimentului umanitar va fi organizată o licitație în scop caritabil cu lucrările realizate în cadrul atelierului de creație De ziua ta… mămico”, la care au participat tinerii din centrele de plasament SERA și Sfântul Ștefan” Perișoru ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași.