Viceprimarul municipiului Călăraşi, Viorel Ivanciu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că primăria, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, va demara o amplă campanie de curăţenie, în perioada 9 – 26 aprilie.

 

„Am făcut un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi în perioada 9 – 26 aprilie vom angrena liceele şi şcolile. Am încercat să mobilizez şi societăţi, care să ne dea o mână de ajutor, precum şi cetăţeni ai municipiului. Avem un telefon de contact la primărie, la Gospodăria Locală, aşa că orice asociaţie de proprietari, care doreşte să primească ajutorul nostru şi să participe la curăţenie, este aşteptată alături de noi. Vrem să facem din această acţiune una cu caracter permanent, măcar de două ori pe an, să ne intre în sânge treaba asta şi să încercăm cu toţii să păstrăm oraşul curat. Avem un oraş mic, şi trebuie să avem grijă de el. Noi am demarat împreună cu serviciile noastre curăţenia în municipiul Călăraşi”, a precizat Ivanciu.

Ivanciu: „Aşteptăm alături de noi cât mai mulţi călărăşeni”

„Odată cu încălzirea vremii, vom mobiliza toate resursele disponibile pentru realizarea unei ample acţiuni de reparare a străzilor afectate de sezonul rece, curăţenie a oraşului şi înfrumuseţare prin amenajări peisagistice de primăvară. În urma unui complex de activităţi, carosabilul, rigola carosabilului şi suprafaţa trotuarelor trebuie să rămână curate, fără praf, nisip sau alte deşeuri. Vom curăţa iarba crescută spontan în trotuare şi la limita bordurilor, vom aduna deşeurile stradale: hârtii, pungi, cutii, sticle din plastic, obiecte de dimensiuni mici şi medii aruncate/abandonate pe stradă/trotuar, resturi vegetale, deşeurile rezultate din măturatul propriu-zis, în saci de plastic sau în europubele, eurocontainere. Vom continua acţiunile de disciplinare a domeniului public prin eliminarea construcţiilor ilegale şi improvizate, care afectează imaginea municipiului. Vom fi pe străzi, în parcuri, în jurul blocurilor şi gospodăriilor şi împreună putem să facem un oraş mai curat, mai frumos. Aşteptăm alături de noi cât mai mulţi călărăşeni, indiferent de vârstă, să ni se alăture în această campanie”, a mai adăugat Viorel Ivanciu.