Călărășenii sunt așteptați până sâmbătă la expoziția „Chilipiraș de Crăciun” de la Muzeul Municipal din Călărași

În data de 17 decembrie 2021, am fost prezenți la Muzeul Municipal unde are loc ediția pilot a unei expoziții cu cadouri, denumită „Chilipiraș de Crăciun”.

„În funcție de prezența călărășenilor și a producătorilor prezenți în cadrul proiectului se va testa apetitul călărășenilor, pentru evenimente de acest gen, și pe viitor să devină un eveniment de sine stătător. Călărășenii sunt așteptați vineri, de la ora 12:00 până la ora 17:00, să vină și să discute cu cei care realizează obiecte care pot fi oferite cadou, în regim doar tip hand-made sau ajutându-se de unelte simple sau mai performante. Sâmbătă va fi deschis de la 9 dimineața până la 5 după-amiaza. Veți găsi aranjamente specifice perioadei, veți găsi podoabe care așteaptă să fie purtate de cineva drag, veți găsi lumânări deosebite, veți găsi ceramică delicată pentru cafeaua de dimineață, veți găsi obiecte gingașe lucrate din fire diferite, veți găsi obiecte lucrate din piele, veți găsi povești și o atmosferă unică!”, a declarat directorul Muzeului Municipal Călărași, Florin Rădulescu.

Se pune pasiune în tot ceea ce se creează, în spatele produsului finit. Sunt ore de muncă, producătorii își achiziționează singuri materialele pentru a confecționa minunatele obiecte sau le culeg din natură.