Biblioteca Județeană Călărași invită iubitorii de cultură să ia parte vineri, 25 septembrie, la un eveniment cultural inițiat la nivel național de Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România, denumit „Noaptea Bibliotecilor 2020”, organizat și susținut la nivel județean cu sprijinul Consiliului Județean Călărași, sub motto-ul „Pe timp de noapte protejează-te citind!”.

Călărășenii sunt invitați să participe la o multitudine de activități organizate în sediul central al Bibliotecii Județene „Alexandru Odobescu”, prin care instituția dorește să promoveze cartea, lectura şi scrisul, ca mijloace autentice de susținere a creativității și inovației. În condițiile actualei epidemii, Biblioteca Județeană încearcă să redescopere, dincolo de limitele impuse, noi dimensiuni ale cunoașterii umane și interacțiunilor socio-culturale.

În programul evenimentului (18:00 – 24:00) se află următoarele activităţi: Ateliere de citit; Cluburi de lectură; Expoziții de pictură și artă caligrafică; Prezentări de carte; Vizite ghidate; Teatru forum; Ora de film; Muzică ambientală; Dezbateri libere; Servicii specifice bibliotecii; Noutăți editoriale și alte surprize.

La evenimentul anual sunt așteptați utilizatori ai bibliotecii, profesori, jurnaliști, scriitori și toți cei interesați, în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor de prevenire a pandemiei actuale.