Tot mai mulţi călărăşeni postează, pe siteurile de socializare, poze cu gunoiul neridicat de câteva zile. Multe sesizări au fost preluate şi de reprezentanţii Primăriei Municipiului Călăraşi. Oamenii spun că de zile întregi stau cu gunoiul neridicat.  De la 1 octombrie s-a schimbat operatorul pentru colectarea gunoiului. Astfel, REBU este noul operator care a câştigat licitaţia pentru colectarea gunoiului din zona municipiului Călăraşi şi localităţile limitrofe (Borcea, Dichiseni, Modelu, Jegălia, Perişoru, Roseţi, Ştefan cel Mare, Ştefan Vodă şi Unirea). SC RER Ecologic Service Bucureşti REBU SA a câştigat, în data de 20 iulie a.c., contractul „Delegarea gestiunii serviciului de colectare şi transport al deşeurilor în zona 3 Călăraşi, din judeţul Călăraşi”.

“Este o perioada de tranziție, de la fostul operator, la noul operator”

În urma numeroaselor sesizări, reprezentanţii Primăriei Municipiului Călăraşi au reacţionat: “Am preluat din partea dumneavoastră, în ultimele zile, toate nemulțumirile legate de colectarea defectuoasă a gunoiului menajer. Aceleași nemulțumiri le avem și noi și de aceea, în ultimele zile, întâlnirile noastre cu toți cei implicați în noul proces de colectare, ADI Ecomanagement Salubris și REBU (cei care au semnat contractul de delegare a gestiunii activităților de colectare și transport al deșeurilor), s-au axat pe rezolvarea problemelor. Este o perioada de tranziție, de la fostul operator, la noul operator, dar, ce e cel mai important, de la un anumit mod de colectare a gunoiului, la unul selectiv, conform normelor europene. Trebuie să înțelegem cu toții că acesta este viitorul din punctul de vedere al gestionarii deșeurilor și că numai împreună putem sa trecem prin acest proces. Hârtia, cartonul, plasticul, sticla și metalul trebuie reciclate. Și, ce e cel mai important, GUNOIUL SE ARUNCĂ NUMAI ÎN PUBELE! Acțiunile noastre în ceea ce privește eradicarea furturilor din gunoaie se vor înteți. O să vă ținem la curent cu toate informațiile necesare”.

Gunoiul nu a fost ridicat la timp din cauza subdimensionării numărului de mașini

Ieri dimineaţă, la sediul primăriei Călăraşi a avut loc o întâlnire între primarul municipiului, Daniel Ştefan Drăgulin şi reprezentanţii REBU. Potrivit informațiilor furnizate de REBU, în cadrul acestei ședințe, colectarea la case nu a putut fi finalizată ieri din cauza subdimensionării numărului de mașini. Astfel, procesul de colectare a gunpiului de la case a continuat şi joi, 5 octombrie, iar de săptămâna viitoare, cu un număr dublu de mașini, colectarea la toată zona de case se va efectua în fiecare miercuri.